Fri software

Linux

Linux

Linux – hvorfor ?

Jeg har gennem tiderne forsøgt mig flere gange med at prøve at vælge Linux – men indtil nu er forsøget strandet af flere grunde.

* Jeg har brugt hardware som forlængst burde være skrottet.
* Jeg startede da det var forbeholdt nørder at bruge Linux.
* Jeg skiftede distrubution, hver gang der var et eller andet der drillede.
* Når jeg så havde cyklet lidt rundt mellem de forskellige distribution – vendte jeg tilbage til Windows.

Hvad gjorde så udslaget til jeg nu er som min primære pc anvender Linux.

* Jeg har hjulpet flere med at anskaffe computere med heftige konfiguration og derefter ligge Windows Vista på – hermed får de en langsom computer.
* Da jeg skulle have ny bærbar pc ville jeg ikke bruge et stor beløb, derfor valgte jeg en computer til en indgangpris på kr. 2.799,-, bevidst fravalgte jeg Windows.
* Jeg downloadede en Linux Ubuntu 7.10 – bootede op, svarede på 5 spørgsmål og 40 minutter senere havde jeg en pc som var på nettet – yderligere 20 minutter havde jeg en pc som kørte trådløst net og havde tilknyttet en printer.
* Jeg vidste at fra Zepto’s hjemmeside at jeg skulle gøre lidt ekstra for at få lyden til at virke og via et script på en svensk hjemmeside kørte det også.
* Jeg opdaterede sikkerhedpakkerne – der var rigtig mange, men det krævede kun 1 genstart (her tænker jeg tilbage på de ældre Windows versioner som skulle genstartes igen og igen).
* Softwaren var med og i de fleste tilfælde installeret – ellers kunne jeg bare gøre det via tilføj/fjern programmer.
* Det vil sige at min nye pc var installeret med Office og diverse ftp programmer. Til 2.795,- og det kører bare rigtig godt.
* Med hensyn til diverse programmer er springet ikke så stor for mig da jeg i forvejen brugte Firefox, Thunderbird, Filezilla, Picasa2, OpenOffice, Skype, kompoZer.
* Der findes mange steder på nettet hvor vi ikke nørder kan få hjælp – ex. linuxin.dk

Hvad fik jeg så ikke eller hvad virker ikke i dag – jeg har problemer med mikrofonen og jeg fik ikke den fancy brugergrænseflade, hvor dit skrivebord er en “Kube” – kræver mere af grafik kortet. Dette var så ikke helt rigtigt – med et standard grafikkort kan du sagtens få flot grafik – når lige man ved hvordan 🙂 og dengang var 2.700,- for et bærbar meget billigt – det er det ikke mere – men jeg er stadig glad for den 09-04-11 JJN 

 

Jeg er bruger nu Linux Mint og Ubuntu – jeg er blevet lidt træt at Unity desktoppen og er blevet rigtig glad for Mint – jeg har nu monteret en 120 GB SSD disk – så nu kan installationen klares på ca. 15 minutter 12-09-15 JJN

Med Ubuntu 17.10 er Unity desktoppen et levn fra fortiden og Ubuntu er nu tilbage på Gnome. Jeg er nu tilbage på Ubuntu og er rigtig glad for det.

Lukket for kommentarer.