Krukken

Denne side handler så om Krukken – som er helt unik og som alle har en holdning til. Det har jeg også – jeg synes den er super og man kan bare blive ved at kigge på den og nye “vinkler” dukker op. Den skal opleves tæt på og langt fra. Jeg kan huske én af de første beskrivelser jeg læste – om dette kunstværk med et hus på siden….. som jeg på daværende tidspunkt troede ville blive hjemsted for diverse fester med mere. Som det kan ses af nedenstående blev det af gode grunde ikke til mange fester i det lille hus 🙂

Mange spørger, hvad skal det forestille og her er der kun ét korrekt svar – hvad synes du ?

 

Forskellige sider af en “Krukke”

 

 

*) Billederne herover af skulpturen “Krukken” som er en skulptur  placeret i Søparken. Krukken er udført af kunstneren Jørgen Carlo Larsen. Forudsætningen for skulpturen er blevet til, er et samarbejde mellem Dybvad Borgerforening, Statens Kunstfond, kunstneren og Dybvad Stålindustri A/S.

Hoveddelen i skulpturen tager udgangspunkt i tre ting: krukken, kroppen og teglværksskorstenen uden dog at være én af disse tre ting, men en sammensmeltning af disse. Den skal også indeholde antydning af “indre bevægelse”, samt at den skal ændre udtryk, alt efter hvorfra man ser den.

Man kan sige at den er et spejlbillede af en af de tre ovennævnte ting og derved få en sammenhæng med søen som den er placeret på kanten af. Huset som læner sig op ad “krukken” har to funktioner: et skulpturelt element, modsætningen mellem den organiske form og de lige linier i benene og huset skal tydeliggøre det kurvede i “krukken”. Den lodrette akse går fra spejlbilledet i søen, op gennem “krukken” til huset og videre op til himlen, og den vandrette bevægelse går fra den organiske profil og benene på huset, til træerne der danner baggrund. Skulpturen står på en træplatform, i platformen mangler der et felt på den del der vender ind mod land. Feltet har samme størrelse som bunden af hytten.

*) Kilde: dybvadby.dk

Lukket for kommentarer.